Olen Kaisu Keisala-Kaseja, yksi Teho-osaston taustavoimista ja kääntäjä-yrittäjä. Olen tehnyt käännöksiä jo vuodesta 2008 alkaen sivutöinä, mutta pelko heittäytymisestä kokonaan yrittäjäksi oli sen verran suuri, että kitkutin toimistotyöläisenä vuoteen 2014, jolloin vihdoin uskaltauduin kokoaikaiseksi yrittäjäksi. Yrittäjyyden alkuajat asuin vielä Wienissä, Itävallassa. Sitten lähdin kiertämään maailmaa läppäri kainalossa ja käännöksiä tehden, kunnes päädyin Tampereelle helmikuussa 2016. Vuosien varrella toimistonani on ollut ties millaisia ratkaisuja berliiniläisestä bussipysäkistä Phu Quocin rantabaariin, joten oma ruokapöytä Tampereella ei tuntunut niiden rinnalla tarpeeksi inspiroivalta. Vaikka tällä hetkellä olen tiiviisti kotimaan kamaralla, aloitan aamuni aina tarkistamalla äkkilähdöt. En osaa tehdä töitä täysin hiljaisessa ympäristössä enkä varsinkaan kliinisessä toimistokopissa, joten minun Teho-osastostani tulee jotain aivan muuta, ennen kaikkea mahtavan jengin koti.

Käännöksiä teen kielipareissa saksa-suomi, suomi-saksa ja englanti-suomi. Aihealueet vaihtelevat laidasta laitaan ja EU-tekstit työllistävät vuodesta toiseen, mutta usein työpöydälleni eksyy markkinointiin ja matkailuun liittyviä tekstejä sekä yhä useammin projekteja, joissa hakukoneoptimointi otetaan osaksi käännösprosessia. Yleensä käännän äidinkieleeni eli suomeen päin, mutta yhteistyössä saksalaisen kollegani kanssa teen käännöksiä myös suomesta saksaan. Asuin pitkään Itävallassa, joten otahan yhteyttä jos sinua askarruttaa erityisesti jokin Itävaltaan liittyvä asia!

web500_001

Kaisu

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko kuulla lisää jäsenyyksistämme, tapahtumistamme ja tiloistamme tai tulla tutustumaan paikan päälle? Ota yhteyttä meihin!