16.3.2018 Teho-osasto

Lisävirtaa ja dynamiittia kevääseen

Tämä maaliskuun viikko on ollut Teho-osastolla varsin tapahtumarikas. Lääkkeitä annostelemaan saatiin uusi apuhoitsu, minkä lisäksi Poliklinikan tapahtumissa parannettiin ravinto- ja hyvinvointitietämystä sekä vuorovaikutustaitoja.

Testissä some- ja tapahtuma-assistentin pesti

Maanantaina Tehiksen porukkaan liityin siis minä, Kirsi. Olen täällä työkokeilussa seuraavat kolme kuukautta ja auttelen Tehojengiä kaikessa mahdollisessa, kuten sosiaalisen median päivityksissä ja tapahtumissa. Facebookiin olenkin jo laittanut muutaman postauksen ja myös tämä uutiskirje kuvineen on käsialaani.

Taustastani sen verran, että olen viime vuodet opiskellut läheisessä yliopistossa muun muassa viestintää ja siinä ohessa myynyt Kodin1:ssä kaikkea lusikoista läppäreihin. Nyt onkin mukavaa päästä soveltamaan oppimaansa ihan käytännössä täällä Tehiksellä.

Kirsi sekä Tehojengin Elina ja Kaisu

 

Merviltä virtaa yrittäjien arkeen

Tiistaina Mervi Lepistö opasti hyvinvoinnista kiinnostuneita yrittäjiä kevätväsymyksen selättämisessä. Tarjolla oli paitsi terveellistä välipalaa, myös runsaasti informaatiota ravitsemuksen ja lisäravinteiden vaikutuksesta terveyteen ja jaksamiseen. Merviin ja hänen yritykseensä voit tutustua osoitteessa www.careone.fi.

Tilaisuudessa oli kuuntelemassa myös hyvinvoinnin ja kauneuden parissa työskentelevä Kaisa Jokela. Hän on aiemminkin osallistunut Tehiksen tapahtumiin, mitkä ovat Kaisan mielestään aina ”hengeltään ihana juttu”. Ja näin tälläkin kertaa, sillä luennosta muotoutui mukavan rento ja innokas keskustelu, johon kaikki pääsivät osallistumaan.

 

Howdottua asiaa

Howtomon koulutusten ideana on, että naiset opettavat toisiaan. Howtomo antaa samalla kaikille naisille mahdollisuuden verkostoitua sekä vahvistaa omaa osaamistaan joko kouluttajan tai koulutettavan roolissa. Howtomon toimintaan voit tutustua esimerkiksi heidän kotisivuillaan.

Keskiviikon koulutuksen otsikkona oli ”Taidolla vai dynamiitilla” ja luennoitsijana tai pikemminkin osallistajana toimi Eeva Kaarne. Eevan mukaan työelämässä etenemiseen ei tarvita dynamiittia kuin rakennusprojekteissa, vaan tavoitteisiin päästään nimenomaan hyvillä vuorovaikutustaidoilla.

Esityksessä kalvosulkeiset olivat sivuroolissa kun Eeva innosti kuulijat mukaan pohtimaan persoonallisuustyyppien vaikutuksia vuorovaikutukseen. Eevan sanoin: ”Vuorovaikutus voi olla hyvää ja laadukasta, vaikka ei olla samaa mieltä.”

 

Tulevia tapahtumia

Lisää mahtavia ja hyödyllisiä tapahtumia on luvassa jatkossakin. Kannattaa tulla mukaan oppimaan, viihtymään ja verkostoitumaan. Tapahtumia päivitetään Facebookiin ja nettisivuillemme, mistä löytyy myös ilmoittautumislomake.

Maaliskuu

Keskiviikkona 21.3.
Videotehdas

Jos olet tulossa koulutukseen, tai some-videot kiinnostavat, kannattaa tsekata koulutuksen järjestävän Helee Academyn Videotehdas-nettisivut.

Huom! Videotehtaalle vapautui vielä kaksi paikkaa, varaa omasi nyt!

Huhtikuu

Keskiviikkona 11.4.
Visuaalisen ajattelun afterwork

Visuaalisen ajattelun afterwork on kahden tunnin mittainen tiivis kokonaisuus ja johdatus visuaaliseen ajatteluun sekä työkaluihin, kuten piirtämiseen, joita voit hyödyntää erilaisissa vuorovaikutustilanteissa, viestinnässä ja omien muistiinpanojen tekemisessä. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 4.4. mennessä. Koulutuksen sisällöstä vastaa tamperelainen visuaalisen ajattelun toimisto ja työelämän visuaalinen tulkki Hehku visual.

Maanantaina 16.4.
LinkedIn-koulutus

LinkedIn-koulutus ei ole pelkkä luento, vaan tarkoituksena on, että osallistujat luovat illan aikana itselleen LinkedIn-profiilin, oppivat verkostoitumaan ja paljon muuta LinkedInin käyttämisestä ja ominaisuuksista. Ilmoittaudu maanantaihin 9.4. mennessä. LinkedInin saloihin meidät perehdyttää Kinda Oy:n viestintäkouluttaja Pauliina Mäkelä.

Toukokuu

Toukokuun aikana luvassa on myös englanninkielisen viestinnän ja pitchauksen opiskelua sekä mielenhallintaa. Kannattaa siis seurata Tehistä somessa jatkossakin!

Ihanaa keväänodotusta!