14.7.2017 Teho-osasto

Milloin sinä olet tehokkaimmillasi?

Toisin kuin äkkiä luulisi, et välttämättä kotisohvan nurkassa, niin mukava kuin se onkin. Liika itsenäisyys voi laskea työtehoa, koska rutiinit puuttuvat. Mietipä, kuinka pitkään sinulla menee pyykkikoneen täyttämiseen kesken työpäivän?

Yhteisöllisissä työtiloissa työskentelevien, ns. coworkereiden mukaan työyhteisö auttaa heitä luomaan työpäivään rakenteen ja järjestyksen. Se motivoi heitä, ja siten auttaa itsenäisen työn tekijää parantamaan työtehoa.

Sitä paitsi me olemme sitä mieltä, että kotisohvalla pitää rentoutua, ei tehdä töitä. Tule siis tehoilemaan Teho-osastolle ja vedä lonkkaa kotona.

Entäpä työnteon merkityksellisyys?

Erakkokin on laumaeläin. Merkityksellisyys muodostuu suhteessa johonkin, joten itsenäistä työtä tekevien ihmisten joukossa oma työidentiteetti vahvistuu. Oma työ tuntuu merkityksellisemmältä, kun pääset keskustelemaan siitä muiden ihmisten kanssa ja kuulemaan, mitä he tekevät.

Ennen kaikkea keskustelemalla syntyy uusia ideoita, yhteistyötä, kannustamista, auttamista. Se kuuluisa me-henki, joka kantaa pitkälle. Teho-osastolla ei kilpailla, vaan puhalletaan yhteen hiileen. Sellaisen me-hengen me haluamme luoda, ja siinä sinä olet avainasemassa.

Me teho-osastolaiset uskomme, että hyvä yhteishenki välittyy myös ulospäin, jolloin meidän kanssamme on mukava tehdä yhteistyötä. Yhtenä meistä myös näyt ulos paremmin kuin yksin.

Eipä unohdeta ergonomiaa

Palataanpa sinne kotisohvalle. Se on sinulle pahasta, ryhti lysyssä ja takapuoli puutuneena. Me Teho-osastolla rakennamme Tampereen mukavimmat työtilat, joissa voit työskennellä mukavasti säädettävien pöytien ääressä juuri sinulle sopivassa ympäristössä, joko hiljaisessa huoneessa tai leppoisasti välillä muiden teho-osastolaisten kanssa jutustellen.

Tiloja suunnittelemassa meillä on sisustusarkkitehti Anna Autio, jonka kanssa suunnittelemme tilojen sisustuksen ja valaistuksen siten, että se tukee teho-osastolaisten työtä ja viihtyvyyttä.

Tärkeä osa ergonomiaa ovat tauot, joita voit pitää mielesi mukaan Teho-osaston ruokailutilassa, ottaa nokoset ideointihuoneessa tai vaikka käydä kävelylenkillä Kalevankankaalla.

Tulossa:
Piknik 26.7. ja avajaiset 25.8.

Keskiviikkona 26.7. pääset kurkistamaan kanssamme Teho-osaston tiloihin, kun kokoonnumme piknikille Sairaalankadun nurmialueelle. Tarjolla on kesäherkkuja ja pari rentoutustuokiota.

Perjantaina 25.8. vietämme Teho-osaston avajaisia, ja luvassa on lisää herkkuja ja jännittävää ohjelmaa. Näitä juhlia et halua missata.