Välähdyksiä Teho-osaston arjesta

TEHOVIESTI

Teho-osaston blogissa kerromme yhteisöllisen työtilan perustamisesta, arjesta ja tapahtumista.
LUE LISÄÄ

Osa 4: Crazy Town Tampere

Tämä blogikirjoitus jatkaa sarjaa “Kaikki mitä olet halunnut tietää yhteisöllisistä työtiloista”.

”Jyväskylä on varsinainen crazy town!”

Haastattelin Crazy Townin myyntijohtajaa ja Tampereen yhteisön vetäjää Timo Lahtea coworking-ketjun Tampereen toimipisteessä.

Crazy Townin ovat perustaneet Tiimiakatemian opiskelijat Jyväskylässä vuonna 2003, ja se on siten Suomen vanhin yritysyhteisö. Hauskan nimensä kyseinen ensimmäinen toimipiste sai Timo Lahden mukaan avajaisissa. Siellä oli ilmeisesti aikamoinen meno ja pöhinä päällä, ja tilaisuuteen kutsutut Tiimiakatemian opettajat olivatkin todenneet Jyväskylän olevan varsinainen crazy town.

Vahvuutena kansainvälisyys

Timo Lahden mukaan Crazy Townin erottaa toimistohotelleista yhteisöllisyys, oman vastuun ottaminen tiloista ja käytöksestä.

“Ei oo respaa eikä tällaista hoitamassa juttuja, vaan täytyy itse pitää huolta monenlaisista asioista, esim. kahvin keitosta”, Lahti kuvailee.

Crazy Town erottuu Timon mielestä muista coworking-tiloista ennen kaikkea hyvillä kansainvälisillä verkostoillaan. Tukevat suhteet ulkomaailmaan ja kansainvälisiin sijoittajiin mahdollistavat sen, että Crazy Townilla pystytään auttamaan kansainvälisille markkinoille pyrkiviä yrityksiä.

”Meillä on jäätävät suhteet ulkomaille ja kansainvälisiin rahoittajainstituutteihin. Tallissa myös Vesterbacka.”

Verkostoitujille

Timo Lahti suosittelee Crazy Townia sellaisille yrittäjille ja yrityksille, jotka haluavat verkostoitua ja ymmärtävät, että ”yhdessä on enemmän kuin yksin”. Toisaalta kovin salaista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille yhteisöllinen työskentely ei ehkä ole sopivin ratkaisu.

Tiloihin voi periaatteessa kävellä suoraan sisään tutustumaan. Kannattaa kuitenkin soittaa ensin joko Timolle tai hänen kollegalleen Kati Vasellille, sillä Crazy Townin tiloihin pääsevät yleensä ainoastaan jäsenet.

Mikä on lempipaikkasi tiloissanne? “Tilan keskellä oleva lava-alue, se on meidän hermokeskus, sydän – suurimmat diilit on tehty siinä.”

Mikä on lempipaikkasi tiloissanne? “Tilan keskellä oleva lava-alue, se on meidän hermokeskus, sydän – suurimmat diilit on tehty siinä.”

Automaattisen kulunseurannan ansiosta tiloissa ei tarvita vastaanottoa, ja toisaalta näin varmistetaan, ettei tiloissa liiku vieraita.

Työskentelyä voi halutessaan testata päivän ajan, mutta varsinaista päiväpassia Crazy Townilla ei ole. Tarvittaessa harvakseltaan työtilaa tarvitsevat asiakkaat ohjataan Teho-osastolle.

 

Crazy Townin jäsenyrityksen Myynnin Maailman viestinnän asiantuntija Emilia Hiipakka vastaa:

Kenelle suosittelisit Crazy Townia?

“Pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka saavat synergiaetua. Tässä on esimerkiksi Pakettikaupan helppo tulla koputtamaan ovea ja pyytämään apua markkinoinnissa. Tyypillisesti tietoa jaetaan, ei pantata.”

Mikä on lempipaikkasi Crazy Townilla?

“Oma työpöytä, sinne on aina mukava tulla. Parhaat työkengät: reinot, villasukat vai terveyssandaalit? Siltä väliltä rennolla meiningillä, kunhan ei korkokengät”.

 

Kirsi / Teho-osasto

Osa 3: Opas coworking-työskentelyyn

Tämä blogikirjoitus jatkaa sarjaa “Kaikki mitä olet halunnut tietää yhteisöllisistä työtiloista”.

Mitä on hyvä ottaa huomioon, kun tulee uudelle työpaikalleen ensimmäistä kertaa? Mitä kannattaa ottaa mukaan, miten toimia? Alla vastaukset näihin kysymyksiin ja muutamia muita vinkkejä ensimmäisestä työpäivästä selviämiseen. Kannattaa lukea myös edellinen kirjoitus itselle sopivan coworking-tilan valinnasta.

Tutustu talon tapoihin

Monet läppärityöläiset liittyvät coworking-yhteisön jäseniksi, koska kaipaavat seuraa ja ovat kiinnostuneita verkostoista. Yhteisöllisissä työtiloissa tilan jakamisen lisäksi keskeistä onkin yhteisö, henkilökemiat ja niistä muodostuva yhteishenki.

Suosittelen tutustumaan muihin tilankäyttäjiin, sillä mikään ei piristä päivää niin kuin pikainen ajatusten vaihto. Saman katon alle alkaa usein lähes huomaamatta kerääntyä samanhenkisiä ihmisiä, ja yhteisöstä voi löytää uusia ystäviä tai harrastuskavereita. Erilaisista kontakteista ja kasvavasta verkostosta on usein hyötyä myös oman työn tai yrityksen kannalta.

Osa jäsenistä liittyy yhteisöön lähinnä edullisen työtilan takia. Sekin on ok. Heidän, samoin kuin introverttienkään, ei ole pakko jatkuvasti höpöttää ja verkostoitua, vaan vuorovaikutukseksi riittää hyvin myös kohtelias moikka tullessa ja heippa lähtiessä.

Erilaiset työtavat ja persoonat on usein huomioitu jo suunnittelussa, ja tiloista löytyy erilaisia alueita erityyppiseen työskentelyyn. Hiljaisen työn huoneessa kunnioitetaan muiden rauhaa ja keskitytään kavereita häiritsemättä, kun taas yhteisöllisessä tilassa jutustelu on sallittua ja suorastaan toivottavaa. Myös työpuhelut on hyvä hoitaa niille tarkoitetussa paikassa.

Mukavuus ennen kaikkea. Teho-osastolla kengät jätetään yleensä telineeseen, ja jalkaan vedetään villasukat.

Mitä pakata läppärilaukkuun?

Yhteisöllinen työtila on melkein kuin mikä tahansa työpaikka – siellä on valmiina kaikki tarvittava ergonomisista huonekaluista keittiövälineisiin. Ja tietysti kahvia ja teetä niin paljon kuin jaksaa juoda.

Mukaan tarvitsee ainoastaan työvälineet, eli useimmissa tapauksissa läppärin tarvikkeineen. Jos tykkäät kuunnella musiikkia työskennellessäsi, varaa laukkuun myös kuulokkeet. Painaville mapeille, isolle näytölle, ynnä muille tarvikkeille kannattaa kysellä sopivaa säilytystilaa.

Kahvi- tai lounastauko työtilan muiden käyttäjien kanssa on yksi coworkingin parhaista puolista. Mukaan kannattaa siis ottaa omat eväät, jotka säilyvät mukavasti keittiön jääkaapissa ja lämpiävät tarvittaessa mikrossa. Vaihtoehtona on ruokailla läheisessä lounaspaikassa tai kipaista lähikaupassa hakemassa äitien tekemää ruokaa.

Vielä muutama käytännön vinkki

Eri coworking-tiloissa on omat käytäntönsä monissa asioissa, ja niistä kannattaa kysellä jo tutustumiskäynnillä. Esimerkiksi meillä Teho-osastolla ei työskennellä ulkokengissä, joten jäsenet voivat halutessaan tuoda omat sisäkengät tai villasukat mukanaan.

Yleisesti ottaen on mukavampaa, kun ulkovaatteet ja kassit ovat järjestyksessä niille tarkoitetuilla paikoilla ja likaiset astiat laitetaan tiskikoneeseen. Jos kahvi on loppu, sitä kannattaa keittää kaikille janoisille, ei vain itselle.

Tilan käytön voi maksaa yleensä joko kortilla tai laskulla, joten vähintään laskutustiedot olisi hyvä olla tiedossa. Mukaan kannattaa varata myös käyntikortteja, sillä coworking-paikoissa voi koska tahansa tulla vastaan potentiaalisia asiakkaita tai yhteistyökumppaneita. Työtilassa on usein myös paikka, johon voi jättää omia käyntikorttejaan ja esitteitään muiden ihailtavaksi.

Keksitkö vielä jotain kysyttävää yhteisöllisistä työtiloista? Kommentoi alle.

Seuraavaa postausta varten olen haastatellut Crazy Town Tampereen coworking-tilan väkeä ja paljastan mm. mistä “hullu kaupunki” on saanut nimensä.

Kirsi / Teho-osasto

Osa 2: Parhaat vinkit coworking-työtilan valintaan

Tämä blogikirjoitus jatkaa sarjaa “Kaikki mitä olet halunnut tietää yhteisöllisistä työtiloista”.

Yhteisöllisiä työtiloja tuntuu syntyvän kuin sieniä syyssateella. Miten valita sopivin? Alla parhaat vinkit ”sen oikean” löytämiseen ja valintaan, sekä lyhyt raportti vierailusta marraskuussa Tampereelle avattavaan uuteen yhteisölliseen työtilaan.

Jos vielä mietit, mikä on yhteisöllinen työtila ja miksi siellä kannattaisi työskennellä, kannattaa lukea aikaisempi kirjoitukseni ”Viisi syytä valita coworking”.

Sopivan tilan löytäminen

Yksinkertaisin tapa löytää sopiva tila on etsiä netistä hakukoneella esimerkiksi ”coworking Tampere” tai ”yhteisöllinen työtila Tampere”. On olemassa myös nettisivuja, joissa vapaita coworking-työtiloja voi sekä ilmoittaa että etsiä. Tällaisia ovat esimerkiksi Mushrooming ja MatchOffice sekä kansainvälinen Coworker. Vapaita tiloja voi etsiä myös erilaisista tilanvuokrauspalveluista kuten Flextila tai Kauppalehden Toimitilat.

Tilan valinnassa on hyvä ottaa huomioon sijainti ja liikenneyhteydet. Aamulla töihin lähteminen on huomattavasti mukavampaa, kun coworking-toimisto on lähettyvillä tai sinne siirtyminen käy sujuvasti. Ennen tilan valintaa kannattaa ottaa selvää julkisen liikenteen reiteistä ja aikatauluista, sekä omalla autolla liikuttaessa alueen pysäköintimahdollisuuksista.

Coworking-työtilan valintaan voi vaikuttaa myös hinta. Kussakin yhteisössä on usein valittavana erilaisia jäsenyyksiä. Jäsenyyden hintaan vaikuttaa paitsi sopimuksen pituus, myös siihen sisältyvät palvelut. Hintojen vertailu onnistuu melko helposti yhteisöllisiä työtiloja vuokraavien yritysten nettisivuilta. Suosittelen kuitenkin pyytämään lisätietoja esimerkiksi sähköpostitse, sillä kaikkia hintaan kuuluvia palveluita ja ehtoja ei välttämättä ole listattu verkossa.

Valotaidetta ukrainalaisessa coworking-tilassa.

Koeaja vaihtoehdot

Sitten vain rohkeasti käymään parhailta vaikuttavissa paikoissa. Tutustumisen voi yleensä varata netissä tai vain kävellä suoraan sisään. Suosittelen varaamaan ajan, jolloin henkilökunta osaa varautua ja on valmiina tekemään kunnollisen esittelykierroksen ja vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin. Koekäynnillä kannattaa myös jututtaa mahdollisia tulevia työkavereitaan ja kysellä heidän kokemuksistaan.

Monissa yhteisöllisissä työtiloissa on opastetun kierroksen lisäksi mahdollista työskennellä tutustumismielessä ilmaiseksi yhden päivän ajan. Kannattaa siis käydä koeistumassa ja vertailemassa kaikki itsellesi sopivat paikat. Koekäyttö on nimittäin ainoa tapa saada selville paikan henki, mikä on ehkäpä se oleellisin asia uudessa työpaikassasi.

Jos et vieläkään ole ihan varma päätöksestä, työskentelyn voi aloittaa ostamalla lyhyen jäsenyyden, esimerkiksi kymppikortin tai yksittäisiä päiviä.

Uusin Emoalus

Kävimme Teho-osaston Elinan kanssa lokakuun alussa tutustumassa Mothership of Work (MOW) -konseptin uusimpaan tulokkaaseen, Supernovaan, joka siis avataan pian Ratinan ostoskeskuksen yhteyteen. Rakennustyöt ovat vielä hieman kesken, mutta avajaisia olisi tarkoitus juhlia marraskuun puolenvälin aikoihin. Lisätietoja löytyy MOWin nettisivuilta

MOW Supernovan Head of Hub & Community Katta Heikkilä esitteli meille vielä työn alla olevaa työpaikkaansa. Tilat vaikuttavat valoisilta ja moderneilta.

Onko vielä muuta, mitä mielestäsi kannattaisi ottaa huomioon työtilaa valittaessa? Tai haluaisitko tietää jotain muuta Tampereen coworking-tiloista? Jätä kysymyksesi ja kommenttisi alle.

Kirsi / Teho-osasto

Osa 1: Viisi syytä valita coworking

Tämä blogikirjoitus aloittaa sarjamme “Kaikki mitä olet halunnut tietää yhteisöllisistä työtiloista”.

Työskentely yhteisöllisissä tiloissa on nyt in ja tuntuu koko ajan kasvattavan suosiotaan. Monessa mielessä yhteisöllinen coworking-työtila peseekin kotitoimiston ja kahvilan mennen tullen. Mutta mikä ihme on yhteisöllinen työtila ja miksi valita coworking?

Ei mikään toimistokoppi

Yhteisöllinen työtila on paikka, josta kuka tahansa voi vuokrata tilaa työskentelyä varten. Coworking-tilasta ei kuitenkaan vuokrata neliöitä tai huonetta, vaan pikemminkin käyttöoikeutta. Vuokralaisia kutsutaankin usein jäseniksi, koska käytännössä vuokraussuhde on kuntosalijäsenyyden kaltainen.

Useimmiten yhteisölliset työtilat ovat avoimia tiloja, joissa työskentelevillä ei ole vakituisia omia työpisteitä. Saman pöydän ääressä voikin istua yhtä aikaa monen eri alan osaajia, useasta eri yrityksestä.

Ensimmäiset varsinaiset coworking-tilat perustettiin 1990-luvulla IT-osaajien ja luovan alan toimijoiden tarpeisiin. Nykyään jäseniksi ovat tervetulleita kaikkien alojen läppärityöläiset, freelancerit, yksin- tai mikroyrittäjät sekä muut itsensätyöllistäjät tai etätyötä tekevät.

Coworkingin edut

Kaikkein suurin hyöty coworking-tilan jäsenyydestä on se, että sinne voi vain kävellä sisään ja aloittaa työt virittämällä läppärin. Kaikki muu on valmiina. Tässä muutama muu etu:

  1. Edullinen hinta ja joustava vuokrasuhde. Esimerkiksi Tampereella coworking-tilojen kuukausijäsenyyden hinta vaihtelee 195 eurosta 250 euroon kuukaudessa, eikä pitkiä sitoutumispakkoja ole. Oma toimisto maksaa helposti tuplaten ja vaatii usein pitkän vuokrasopimuksen lisäksi remonttia tai uudet kalusteet. Yhteisöllisissä työtiloissa voi usein tutustumiskäynnin puitteissa työskennellä päivän ajan ilmaiseksi, ja satunnaiseen tarpeeseen sopiva päiväkäyntikin maksaa vain noin 25 euroa.
  2. Aina vapaa pöytä ja tarvittaessa omaa rauhaa sekä toimiva nettiyhteys. Monista yhteisöllisistä työtiloista on mahdollista tiedustella paikkaa tai varata työpiste etukäteen, toisin kuin lempikahvilastasi. Samoin coworking-työskentelyyn sisältyvä nopea ja toimiva langaton netti helpottaa kummasti työntekoa. Kahviloissa työnteon haasteina ovat usein myös meteli ja tavaroiden säilytys. Yhteisöllisissä työtiloissa nämäkin on otettu huomioon, ja tilaa löytyy sekä tärkeiden puheluiden soittamiseen että repuille ja takeille.
  3. Kahvia niin paljon kuin jaksat juoda. Yhteisöllisen työtilan palveluihin sisältyvät useimmiten ainakin kahvi ja tee, monitoimitulostin, ergonomiset kalusteet ja tilojen siivous. Lisäksi jäsenten käytössä on keittiö jääkaappeineen ja mikroineen, eli mukaan voi ottaa omat eväät. Jos sen sijaan työskentelisit kahvilassa viitenä päivänä viikossa ja joisit pari noin kahden euron hintaista kahvia päivässä, pelkälle kuumalle juomalle tulisi helposti hintaa 400 euroa kuukaudessa!
  4. Saat enemmän aikaiseksi ja näytät paremmalta. Yhteisöllisessä työtilassa olet vapaa kotitöistä ja perheenjäsenten oikuttelusta. Kotoa poistuminen auttaa paitsi työtehon kasvattamisessa, myös työn ja vapaa-ajan erottamisessa ja siten burnoutin välttämisessä. Se, että aamulla vaihdat pyjaman voimapukuun, auttaa sinua ottamaan itsesi ja työsi vakavasti. Yrityksesikin näyttää paremmalta, kun järjestät asiakastapaamisesi coworkingin pro-meininkiä henkivässä neukkarissa. Liikaa ei kuitenkaan kannata pingottaa, ja pukukoodi yhteisöllisissä työtiloissa on yleensä varsin rento. Ykkösasuste ainakin Teho-osastolla ovat villasukat.
  5. Yhteisö. Moni yksinyrittäjä kaipaa ympärilleen yhteisöä, työkavereita ja juttuseuraa. Coworking voi auttaa puhkaisemaan yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden kuplan, kun tarjolla on samanhenkistä seuraa. Isommissa coworking-yhteisöissä lähettyvillä voi olla monen eri alan asiantuntijoita, joista voi tulla jopa yrityksesi asiakkaita, alihankkijoita tai liikekumppaneita. Myös pienemmissä yhteisöissä toisilta jäseniltä saa helposti vertaistukea, kaikupohjaa ja uusia näkökulmia. Tyypillisesti coworking-porukan kesken järjestetään myös koulutuksia, vietetään vapaa-aikaa ja vaikkapa pikkujouluja.

Teho-osaston lisäksi yhteisöllistä työtilaa Tampereella tarjoavat myös muun muassa Crazy Town sekä marraskuussa Ratinaan avattava Mothership of Work (MOW). Jutussa esitetyt hinnat on haettu näiden yritysten verkkosivuilta, eivätkä ne sisällä arvonlisäveroa.

Olen varannut ajan MOWin tutustumiskierrokselle, ja seuraavassa blogikirjoituksessa luvassa onkin maistiaisia siitä.

Kirsi / Teho-osasto

 

Onko sinulla jotain kysyttävää yhteisöllisistä työtiloista? Kommentoi alle.

 

Kirjoitukseen on haettu inspiraatiota:

8 Perks of Coworking Spaces for Savvy Entrepreneurs by Allison Canty — Published in Entrepreneurship, Startup on July 23, 2012: https://grasshopper.com/blog/8-perks-co-working-spaces/

Become Nomad (Eli David): Advantages of Coworking https://becomenomad.com/advantages-of-coworking_/

Kaikkien aikojen tehokesä

Kesäkuun uutiskirje on täällä! Sisältönä mielenhallintaa, kurkistus SE-kirjan julkkareihin ja muutama vinkki arjen kaaoksen hallintaan sekä lopuksi katsaus Tehiksen kesään.

Testissä some- ja tapahtuma-assistentin pesti, osa 3

Allekirjoittaneella on nyt takana kohta kolme kuukautta Tehiksen assarina. Tämä onkin tällä erää viimeinen meikäläisen näppiksestä lähtevä uutiskirje, sillä uudet haasteet odottavat.

Tehiksen arkea piristämässä oli myös huhtikuun lopulla TET-harjoittelija Suvi L. Kahdeksasluokkalainen Suvi kuvasi ja editoi viikon aikana kaikkiaan seitsemän videota Teho-osastolta. Kaikki videot löytyvät uudistuneelta Youtube-kanavaltamme. Käykää ihmeessä tsekkaamassa ja tilaamassa!

Oletko muuten huomannut, että Teho-osaston nettisivuille on päivitetty uusi Tilat-osio? Olen koonnut ja kirjoittanut sinne kuvaukset ja kuvia Tehiksen varustelusta ja käyttömahdollisuuksista. Käy tutustumassa Teho-osasto.fi/tilat – ja ihastu Tehiksen monipuolisuuteen!

Teho-osasto.fi/tilat sekä Tehiksen päivitetty Youtube-kanava.

Sisäistä ääntä kohti

Toukokuun ensimmäisessä tapahtumassa mentalisti Jenni Sofia auttoi osallistujia oman mielensä voiman valjastamisessa. Itseään ja omaa mieltään kannattaa Jennin mukaan johtaa myötätuntoisesti kannustaen, ei negatiivisesti kritiikillä ja arvostelulla ruoskien.

Mielen johtaminen ja positiivinen ajattelu voivat lisätä itsevarmuutta ja parantaa minäkuvaa sekä helpottaa asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Mielen valmennuksesta voit lukea lisää Jenni Sofian nettisivuilta.

”Meissä on jo kaikki mitä voimme tarvita.”

Teho-osasto juhlatuulella

Helatorstaina Lipstick Mafia, eli Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo, järjestivät Tehiksellä SE eli seksiä hela torstai -juhlatilaisuuden. Keskiössä oli uunituoreen SE-seksipuhekirjan virallinen julkaisu. Lue kirjasta lisää Lipstick Mafian nettisivuilta.

SE-kirjan kirjoittajat Sanna Seiko Salo ja Rosa Meriläinen maljannostopuuhissa.
Mukana myös teoksen ihanat kuvitukset tehnyt Jutta Kivilompolo (ikkunan edessä).

Ajanhallintakin voi olla innostavaa

Toukokuun puolivälissä Teho-osastolle kokoontui joukko organisoinnista kiinnostuneita yrittäjiä, plus allekirjoittanut, kun Sirpa Kortelainen ja Liisa-Maija Malinen Mukula Sustainabilitysta saapuivat ohjaamaan meitä kohti parempaa ajankäyttöä.

Työpajasta muotoutui, kiitos aktiivisten osanottajien, varsin mukaansatempaava sparraustuokio. Yksi osallistujista jopa vertasi alun check-in-tilannetta AA-kokoukseen, koska siellä kaikilla oli mahdollisuus tunnustaa omat kaoottiset tapansa ja saada vertaistukea. Enimmäkseen positiivisten, mutta myös negatiivisten, ajankäyttötapojemme kautta haimme yhdessä keskustellen ratkaisuja omaan arkeemme. Lopputuloksena kaikki raapustivat itselleen ajanhallintaa ohjaavan huoneentaulun motivaatiota ylläpitämään.

Kaisusta maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattori

Tehojengin Kaisu aloitti maaliskuun lopussa työt Suomen Yrittäjissä maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattorina Helsingissä – onnea Kaisu! Hanke kestää vuoden loppuun. Kaisua näkee kuitenkin aina silloin tällöin Teho-osastolla, koska työtä voi tehdä myös Tampereelta käsin. Käännöstyöt ovat Kielikulkurilta toistaiseksi jääneet vähemmälle, mutta jonkun pienen kivan jutun silloin tällöin voisi kuulemma kääntää.

Kaisun koordinointia voit seurata Twitterissä ja LinkedInissä.

Teho-osaston kesä

Aukioloajat

Teho-osasto palvelee koko kesän normaalisti ma-pe klo 8-17 (heinäkuussa klo 8-16). Poikkeuksena juhannusaatto (pe 22.6.) ja juhannuksen jälkeinen viikko (vko 26).
Eli 22.6.-1.7. Teho-osasto suljettuna!

Kesäkysely, #tehokesä ja kesätarjous

Onneksi koko kesä ei mene lomaillessa, vaan välillä saa tehdä töitäkin. Nyt haluamme tietää, mikä on Sinun mielestäsi paras – eli tehokkain – aika ja paikka työnteolle kesällä!

Vastaa pikakyselyyn tästä. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan Ensiapu-lahjakortti Teho-osastolle.

Kesällä voi tuntua hyvältä idealta työskennellä rannalla, mökkilaiturilla tai muuten vaan ulkona auringonpaisteessa. Sisätiloista poistumisessa on kuitenkin aina riskinsä, huonon työergonomian lisäksi: hiekka läppärissä, kännykän tahaton uimareissu tai koneen ylikuumeneminen kun eivät pahemmin työtehoa paranna, sateesta ja ötökkäparvesta puhumattakaan. Seuraa somessa: #tehokesä18

Pelasta kesätyösi ja välineesi – tule Teho-osastolle! Tehiksellä vanhan kivitalon mukavan viileissä tiloissa työt sujuvat tehokkaasti kesälläkin. Kun hoidat työt tehokkaasti ajallaan, on kesästä mukavampi nauttia ja vapaa-aikasi on oikeasti vapaa-aikaa!

Nyt kesän kunniaksi ota 3, maksa 2 -tutustumistarjous uusille jäsenille. Eli ostaessasi Tehohoito-kuukausijäsenyyden heinä- ja elokuulle, saat kolmannen kuukauden kaupan päälle. Tarjous on voimassa kesäkuun 2018 loppuun ja ilmainen kuukausi on käytettävä vuoden 2018 loppuun mennessä. Mainitse varatessasi TEHOKESÄ18.

EU:n tietosuoja-asetus voimaan 25.5.

Kukaan ei varmasti ole välttynyt kuulemasta, että EU:n tietosuoja-asetus tuo muutoksia tietosuojakäytäntöihin. Me Teho-osastolla haluamme tietenkin toimia lakien ja asetusten mukaisesti ja olemmekin tehneet töitä asian eteen. Saat tämän uutiskirjeen, koska olet jossakin vaiheessa ilmoittautunut uutiskirjeen tilaajaksi. Muistathan, että jos et enää halua meiltä postia, voit koska tahansa perua uutiskirjetilauksesi uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.
-Elina

Teho-osaston Tietosuojaseloste löytyy kokonaisuudessaan myös nettisivuiltamme.

Teho-osastolla tapahtuu

Vaikka kesällä teho-osastolaiset välillä lomailevat, tarkoitus on myös suunnitella tulevia mahtavia tapahtumia. Syksyllä on luvassa kuukausittaisen hieronnan ohella ainakin hyvinvointi-aiheista tapahtumaa ja uusia jäsenetuja.

Kannattaa siis edelleen seurata meitä Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä ja Twitterissä, niin tiedät ensimmäisenä mitä Tehiksellä tapahtuu!

Tapahtumaideoita ja -toiveita voit lähettää somessa tai vaikkapa yhteydenotto-lomakkeellamme.

Kesäterveisin Teho-osaston some- ja tapahtuma-assistentti Kirsi

Kevättä somessa

Tässä uutiskirjeessä tunnelmia Teho-osaston tapahtumista, joissa opiskeltiin some-videointia, kuvitettiin ajatuksia ja laitettiin Linkedin-profiilit kuntoon. Kirsikkana kakussa paljastamme toukokuun tulevat tapahtumamme.

Testissä some- ja tapahtuma-assistentin pesti, osa 2

Edellisestä uutiskirjeestä on nyt kulunut noin kuukausi, samoin allekirjoittaneella on nyt takana reilu kuukausi Tehiksen työkokeilijana. Aika on kulunut tosi nopeasti, ja tekemistä on riittänyt. Sen lisäksi, että olen päivittänyt ja päivitän Facebookiin ja Instagramiin sekä Twitteriin ja Linkediniin tapahtumatietoja ja kaikkea mahdollista, on ohjelmassa ollut tietysti myös tapahtumien järjestämistä ja muuta mielenkiintoista.

Videotehdas-somevideovalmennus järjestettiin Teho-osaston tiloissa 21. maaliskuuta. Itse en valitettavasti silloin päässyt paikalle, mutta positiivisena laiskanläksynä pääsen osallistumaan kyseisen valmennuksen verkkoversioon.

Tässä valmistellaan Videotehdas-koulutuksessa kuvattua kokkausvideota.
Kuva: Sanna Seiko Salo

Pääsiäisarvontaa ja sisustushommia

Pääsiäisen aikaan järjestimme Facebookissa ja Instagramissa pääsiäismunajahdin. Munajahdin varjolla pääsin vähän hiomaan ja testailemaan kuvankäsittely- sekä videoeditointitaitojani ja muutenkin leikkimään taiteilijaa. Jahtiin ja pääsiäiseen liittyvät julkaisut keräsivät mukavasti tykkäyksiä ja kommentteja. Kommentoijien kesken arvotun palkinnon voitti Maarit K. Tampereelta. Postaukset löytyvät edelleen some-kanavistamme #tehispääsiäinen-tägillä varustettuna. Kiitos kaikille osallistujille!

Vielä ennen keskiviikon Visuaalisen ajattelun afterworkia, pääsin tiistaina ripustamaan Heräämön ihanat uudet verhot. Täytyi tosin pyytää isännöitsijältä vähän normaalia korkeammat tikkaat lainaan, kun näissä ihanan korkeissa huoneissa verhotangot ovat kolmen metrin korkeudessa!

Piirron verran parempaa

Keskiviikkona Teho-osaston vierailevana tähtenä oli Johanna Vuorenmaa yhden naisen Hehku visual -toimistostaan. Afterworkissa Johanna johdatteli meidät osallistujat matkalle visuaalisen ajattelun maailmaan. Parin tunnin intensiivisen session aikana opimme yksinkertaista piirtämistekniikkaa ja asioiden visuaalista kiteyttämistä, joita voi itse kukin jatkossa hyödyntää vaikkapa viestinnässä tai muistiinpanojen tukena.

Koulutuksessa kaikki osallistujat pääsivät piirtämään sekä harjoituksia että kertomaan omia tarinoitaan piirtäen. Itse en ole pitkään aikaan piirtänyt sellaisella innolla ja keskittymisellä kuin keskiviikkona! Oli suorastaan terapeuttinen kokemus. Kaikki muutkin selvästi nauttivat sekä piirtämisestä, Tehiksen tiloista että loistavista tarjoiluista.

Elinalle kiitos ihanasta Mariannejuustokakusta, jonka reseptiä moni kyseli ja se löytyy K-ruoka.fi-sivuilta.

Some-verkostoitumisen ABC

Maanantaina Tehiksellä päästiin tutustumaan LinkedInin saloihin, kun videotykin äärellä meitä aiheessa opasti Kinda Oy:n Pauliina Mäkelä. Pauliinaa on sanottu Suomen Twitter-kuningattareksi ja kilteimmäksi (‘kindest’) some-valmentajaksi. Pelkästään LinkedInissä Pauliinalla on yli 7500 seuraajaa, joten hän todellakin elää kuten opettaa.

Koulutuksessa opimme muun muassa “kun annan, niin saan” ja “mitä karumpi, sitä parempi”. Ensimmäisessä on monelle vaatimattomalle suomalaiselle paljon nieltävää – että pitäisi vaan pyyteettömästi kehua ja suositella tuntemattomia tyyppejä. Pauliinan mukaan kehuminen ja suositteleminen LinkedInissä kannattaa.

Sen sijaan karujen ja yksinkertaisten päivitysten tekeminen tuntuu meikäläisen makuun itsestäänselvältä, mutta ei kuitenkaan ole sitä. LinkedInissä, toisin kuin monessa muussa some-kanavassa, pelkkä teksti voi toimia. Ja ne linkit on sitten suositeltavaa laittaa kommentti-kenttään.

Pauliina Mäkelän Linkedin-opissa Taina, Reetta, Piia, Maritta, Hanni ja Mirella.

Teho-osastolla tapahtuu

Lisää mahtavia ja voimaannuttavia tapahtumia on luvassa jatkossakin. Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, ja olet ohituskaistalla kohti uutta luovempaa, tehokkaampaa ja verkostoituneempaa minääsi!

Tapahtumien tarkat tiedot ja ilmoittautumisohjeet sekä hyödylliset linkit löytyvät kätevästi Facebook-sivuiltamme. Ilmoittautua voi myös suoraan nettisivujemme kautta.

Huhtikuu

Maanantaina 23.4. klo 9.00 alkaen Hierontapäivä

Onko hartianseutu aaltopeltiä ja selkä kuin rautakanki? Nyt on mahdollisuus hoidattaa jumit pois Teho-osastolla! Koulutettu hieroja Tiia Manninen saapuu koko päiväksi Teho-osaston Heräämöön huoltamaan läppäriduunareita.

Lisätietoja Facebook-sivuiltamme.

Toukokuu

Torstaina 3.5. klo 17.00 Vapauta mielesi voima!

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 27.4.2018. Ilmoittaudu tästä.

Vapauta mielesi voima! on valmennus oman mielen toiminnasta, johtamisesta ja hyödyntämisestä. Valmennus auttaa ymmärtämään syvemmin, miten mieli toimii ja miten siihen voi myönteisellä tavalla vaikuttaa. Se antaa konkreettiset henkisen hyvinvoinnin välineet, jotka auttavat löytämään voimavarat, mahdollisuudet ja potentiaalin kohti omaa tavoitetta.

Kouluttajana toimii mentalisti ja mielen valmentaja Jenni Sofia. Hänen tavoitteenaan on valmentaa yksilöitä ja yrityksiä kohti parempaa henkistä suorituskykyä, omaa tavoitetta ja menestystä!

Jennistä voit lukea lisää hänen Facebook– tai web-sivuiltaan.

Lisätietoja mielenhallintatapahtuman Facebook-sivulla.

Torstaina 17.5. klo 17.00 Innostu ajanhallinnasta -työpaja

Työpaja tarjoaa ajattelemisen aihetta ja ratkaisuja oman arjen parempaan organisointiin. Tarkoituksena on opetella oman työn organisointia siten, että tärkeimmille ja iloa tuottaville tehtäville sekä tekemättömyydelle jäisi enemmän aikaa.

Vielä ennen kesää luvassa on myös rentouttavaa hierontaa ja ehkä joku yllätystempauskin. Kannattaa pysytellä kanavilla!

Kevätterveisin Teho-osaston some- ja tapahtuma-assistentti Kirsi

Lisävirtaa ja dynamiittia kevääseen

Tämä maaliskuun viikko on ollut Teho-osastolla varsin tapahtumarikas. Lääkkeitä annostelemaan saatiin uusi apuhoitsu, minkä lisäksi Poliklinikan tapahtumissa parannettiin ravinto- ja hyvinvointitietämystä sekä vuorovaikutustaitoja.

Testissä some- ja tapahtuma-assistentin pesti

Maanantaina Tehiksen porukkaan liityin siis minä, Kirsi. Olen täällä työkokeilussa seuraavat kolme kuukautta ja auttelen Tehojengiä kaikessa mahdollisessa, kuten sosiaalisen median päivityksissä ja tapahtumissa. Facebookiin olenkin jo laittanut muutaman postauksen ja myös tämä uutiskirje kuvineen on käsialaani.

Taustastani sen verran, että olen viime vuodet opiskellut läheisessä yliopistossa muun muassa viestintää ja siinä ohessa myynyt Kodin1:ssä kaikkea lusikoista läppäreihin. Nyt onkin mukavaa päästä soveltamaan oppimaansa ihan käytännössä täällä Tehiksellä.

Kirsi sekä Tehojengin Elina ja Kaisu

 

Merviltä virtaa yrittäjien arkeen

Tiistaina Mervi Lepistö opasti hyvinvoinnista kiinnostuneita yrittäjiä kevätväsymyksen selättämisessä. Tarjolla oli paitsi terveellistä välipalaa, myös runsaasti informaatiota ravitsemuksen ja lisäravinteiden vaikutuksesta terveyteen ja jaksamiseen. Merviin ja hänen yritykseensä voit tutustua osoitteessa www.careone.fi.

Tilaisuudessa oli kuuntelemassa myös hyvinvoinnin ja kauneuden parissa työskentelevä Kaisa Jokela. Hän on aiemminkin osallistunut Tehiksen tapahtumiin, mitkä ovat Kaisan mielestään aina ”hengeltään ihana juttu”. Ja näin tälläkin kertaa, sillä luennosta muotoutui mukavan rento ja innokas keskustelu, johon kaikki pääsivät osallistumaan.

 

Howdottua asiaa

Howtomon koulutusten ideana on, että naiset opettavat toisiaan. Howtomo antaa samalla kaikille naisille mahdollisuuden verkostoitua sekä vahvistaa omaa osaamistaan joko kouluttajan tai koulutettavan roolissa. Howtomon toimintaan voit tutustua esimerkiksi heidän kotisivuillaan.

Keskiviikon koulutuksen otsikkona oli ”Taidolla vai dynamiitilla” ja luennoitsijana tai pikemminkin osallistajana toimi Eeva Kaarne. Eevan mukaan työelämässä etenemiseen ei tarvita dynamiittia kuin rakennusprojekteissa, vaan tavoitteisiin päästään nimenomaan hyvillä vuorovaikutustaidoilla.

Esityksessä kalvosulkeiset olivat sivuroolissa kun Eeva innosti kuulijat mukaan pohtimaan persoonallisuustyyppien vaikutuksia vuorovaikutukseen. Eevan sanoin: ”Vuorovaikutus voi olla hyvää ja laadukasta, vaikka ei olla samaa mieltä.”

 

Tulevia tapahtumia

Lisää mahtavia ja hyödyllisiä tapahtumia on luvassa jatkossakin. Kannattaa tulla mukaan oppimaan, viihtymään ja verkostoitumaan. Tapahtumia päivitetään Facebookiin ja nettisivuillemme, mistä löytyy myös ilmoittautumislomake.

Maaliskuu

Keskiviikkona 21.3.
Videotehdas

Jos olet tulossa koulutukseen, tai some-videot kiinnostavat, kannattaa tsekata koulutuksen järjestävän Helee Academyn Videotehdas-nettisivut.

Huom! Videotehtaalle vapautui vielä kaksi paikkaa, varaa omasi nyt!

Huhtikuu

Keskiviikkona 11.4.
Visuaalisen ajattelun afterwork

Visuaalisen ajattelun afterwork on kahden tunnin mittainen tiivis kokonaisuus ja johdatus visuaaliseen ajatteluun sekä työkaluihin, kuten piirtämiseen, joita voit hyödyntää erilaisissa vuorovaikutustilanteissa, viestinnässä ja omien muistiinpanojen tekemisessä. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 4.4. mennessä. Koulutuksen sisällöstä vastaa tamperelainen visuaalisen ajattelun toimisto ja työelämän visuaalinen tulkki Hehku visual.

Maanantaina 16.4.
LinkedIn-koulutus

LinkedIn-koulutus ei ole pelkkä luento, vaan tarkoituksena on, että osallistujat luovat illan aikana itselleen LinkedIn-profiilin, oppivat verkostoitumaan ja paljon muuta LinkedInin käyttämisestä ja ominaisuuksista. Ilmoittaudu maanantaihin 9.4. mennessä. LinkedInin saloihin meidät perehdyttää Kinda Oy:n viestintäkouluttaja Pauliina Mäkelä.

Toukokuu

Toukokuun aikana luvassa on myös englanninkielisen viestinnän ja pitchauksen opiskelua sekä mielenhallintaa. Kannattaa siis seurata Tehistä somessa jatkossakin!

Ihanaa keväänodotusta!

Teho-osastolla tapahtuu!

Keväällä Teho-osastolla järjestetään runsaasti viestintään ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Valitsimme nämä kaksi teemaa, jotta voimme rakentaa tapahtumista sarjan ja lähestyä teemoja eri näkökulmista asiantuntijoiden johdolla. Voit osallistua mielenkiintosi mukaan joko yksittäisiin tapahtumiin tai niihin kaikkiin, jolloin hyödyt aiheen monipuolisesta käsittelystä.

Tapahtumalista (täydentyy kevään mittaan)
Helmikuu
Ke 14.2.
Avoimet ovet ystävänpäivänä
Ystävänpäivän kehonhuolto

Ti 20.2.
Käyntikorttina puhe, kouluttajina
Terhi Meriläinen ja Marja Suurpalo,
Puheosuuskunta Vokomotiivi

Ke 28.2.
Mimmit koodaa -kisakatsomo, Ohjelmistoyrittäjät ry

Maaliskuu
Ti 13.3.
Virtaa yrittäjän arkeen, kouluttajana
Mervi Lepistö, Care One

Ke 21.3.
Videotehdas, kouluttajana
Sanna Seiko Salo, SSS Company

Huhtikuu
ma 16.4.
LinkedIn-koulutus, kouluttajana
Pauliina Mäkelä, Kinda Oy

Toukokuu
Englanninkielinen viestintä ja pitchaus (lisätietoa pian)

 

Älä tee töitä yksin:
Avoimet ovet ystävänpäivänä ke 14.2.

Ystävänpäivänä 14.2. Teho-osastolla vietetään avointen ovien päivää. Ota läppäri kainaloon ja tule meille. Ystävänpäivänä työskentelet meillä veloituksetta. Lounasta voit hakea Tullintorilta Baba’s Kitchenistä tarjoushintaan 8 euroa lausumalla taikasanan Teho-osasto. Teho-osaston Kanttiinissa on kahvipannu kuumana koko päivän, tarjoamme kävijöille Mokkamestarien kahvia.

Ruokahalua voi herätellä kello 11–12 Teho-osaston Kehonhuolto-tunnilla, joka on ystävänpäivän kunniaksi ilmainen kaikille.

Seuraava hyvinvointi-teeman tapahtuma on yrittäjien ravinto- ja hyvinvointi-ilta tiistaina 13.3.

 

Vinkkejä esiintymiseen ja viestintään:
Käyntikorttina puhe ti 20.2. klo 17–20

Viestintäteeman tapahtumat aloittaa puheviestinnän koulutusilta, jonka Teho-osasto järjestää yhteistyössä Puheosuuskunta Vokomotiivin kanssa.

Verkostoitumisen maailmassa ensivaikutelmalla on merkitystä. Miten osaamisestaan voi puhua kiinnostusta herättävällä ja innostavalla tavalla? Koulutuksessa perehdytään oman osaamisen argumentointiin ja opetellaan luottamaan omaan ääneen siitä kertomassa. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on keinoja valjastaa puhe käyntikortiksi, joka ei unohdu taskuun.

Puhevalmentajat Terhi Meriläinen ja Marja Suurpalo Puheosuuskunta Vokomotiivista valmentavat äänenkäyttöä, puheilmaisua ja esiintymistä niin viestinnän, työhyvinvoinnin kuin taiteen saralla. Terhi on erikoistunut mm. vaikuttavaan viestintään ja argumentointiin ja Marja äänen lämmittelyn vaikutuksiin ja vieraalla kielellä esiintymiseen.

Hinta
Koulutuksen hinta on 39 € + ALV 24 %, yhteensä 48,36 €. Teho-osaston Tehohoito- ja Sarjahoito-jäsenille sekä Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille hinta on 35,10 € + ALV 24 %, yhteensä 43,52 €. Koulutus järjestetään, kun osallistujia on vähintään 10. Enimmäisosallistujamäärä on 15. Hinta sisältää kahvia ja pientä naposteltavaa.

lmoittautuminen
Ilmoittaudu tällä lomakkeella: https://www.teho-osasto.fi/ilmoittautumiset/ sekä merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumasivulla. Muista ilmoittaa lomakkeella myös mahdollinen erikoisruokavalio. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 13.2.2018.

Seuraava viestintäteeman tapahtuma on Videotehdas-koulutusilta, joka järjestetään yhteistyössä SSS Companyn kanssa ke 21.3.2018 klo 16-20.

 

Mimmit koodaa -kisakatsomo
28.2. klo 17.30–20

Mimmit koodaa -kisakatsomo Teho-osastolla 28.2.18 klo 17.30–20. Tervetuloa seuraamaan Ohjelmistoyrittäjien Mimmit koodaa -lanseerausta kisastudioon. Ohjelmassa live stream Helsingin tapahtumasta. Ohjelmistoyrittäjät tarjoaa ohjelman lisäksi pientä iltapalaa ja lasin kuohuvaa. Tarkempia tietoja ohjelmasta löydät täältä: https://ohjelmistoyrittajat.fi/mimmitkoodaa/

Mukaan mahtuu 15. Sitovat ilmoittautumiset https://www.lyyti.fi/reg/mimmit-koodaa-kisastudio-tampere viimeistään maanantaina 19.2.2018.

Tervetuloa!

PS. Koodaustaitoja ei edellytetä 😉

 

Tietoa ravinnosta ja hyvinvoinnista:
Virtaa yrittäjän arkeen ti 13.3. klo 17–19

Yrittäjien ravinto- ja hyvinvointi-illan kouluttajana toimii terveystieteiden tohtori, hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Mervi Lepistö. Mervi on toiminut hyvinvointialalla koko ikänsä ja päätoimisena yrittäjänä viimeiset viisi vuotta. Merviin ja hänen yritykseensä voit tutustua osoitteessa www.careone.fi.

Sisältö
Teemana on yrittäjän kevätväsymyksen selättäminen yksinkertaisilla ravitsemus- ja ravintolisävinkeillä. Illassa ei ole ravintolisämyyntiä!

Tarjolla on terveellistä purtavaa.

Hinta
Koulutuksen hinta on 26 € + ALV 24 %, yhteensä 32,24 €. Teho-osaston Tehohoito- ja Sarjahoito-jäsenille sekä Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille hinta on 23,40 € + ALV 24 %, yhteensä 29,02 €. Koulutus järjestetään, kun osallistujia on vähintään 10. Enimmäisosallistujamäärä on 20.

lmoittautuminen
Ilmoittaudu tällä lomakkeella: https://www.teho-osasto.fi/ilmoittautumiset/ sekä merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumasivulla. Muista ilmoittaa lomakkeella myös mahdollinen erikoisruokavalio. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 6.3.2018.

 

Vinkkejä esiintymiseen ja viestintään:
Videotehdas ke 21.3. klo 16-20

Sinulla on tarina. Sinulla on älypuhelin. On aika tulla ulos kaapista. Videotehdas-somevideovalmennus on matalan kynnyksen somevideovalmennus, joka rohkaisee kaikkia heitä, joita kutkuttelee videoiden teko, tulemaan ulos kaapista. Sopivasti teknistä oppia, mutta pääpaino on tarinankerronnassa ja rohkeuden löytämisessä siihen, että tulee se ensimmäinen video tehtyä. Mukaan tarvitset vain oman älypuhelimesi! Kouluttajana toimii SSS Companyn Sanna Seiko Salo.

Koulutuksen runko: 
1. Videotrendit nyt
2. Hyvän somevideon tunnusmerkit
3. Video on arvokas viestin väline – sinä osaat!
4. “Oma ääni” eli millaisia videoita juuri minun kannattaa tehdä
5. Kehuselfievideo – uskallan, kehtaan ja kokeilen
6. Videoiden käsikirjoitus – TARINA on tärkein
7. Videoiden kuvaus – tekniikat ja vinkit
8. Videoiden editointi – ohjelmistot ja vinkit
9. Videoiden jakaminen – kanavat ja vinkit
10. Tehdään oma video!

“Sanna Seiko Salo Company on yhtä kuin johtaja-kuningatar SSS ja kulloiseenkin projektiin tarvittava taustajoukko, esim. graafikko, videotuotantotiimi tai palauteraati. Kerään notkeasti lähelleni tarvittavan osaamisen ja vastaan lopputuloksen laadusta nimelläni.”

“Rakastan tarinoita, nerokkaita oivalluksia, kauniita yksityiskohtia ja äänekkäästi hymyileviä ihmisiä.
Design on parhaimmillaan silloin, kun siitä ei enää voi poistaa mitään, se herättää intohimoa ja kommunikoi ilman sanoja.”

“Jokaiseen päivään kuuluu kehu, nauru, liike sekä tekemisen kupliva tunnelma.”

Hinta
Koulutuksen hinta on 69 € + ALV 24 %, yhteensä 85,56 €. Teho-osaston Tehohoito- ja Sarjahoito-jäsenille sekä Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille hinta on 62,10 € + ALV 24 %, yhteensä 77 €. Hinta sisältää lasillisen kuohuvaa ja pientä välipalaa.

lmoittautuminen
Ilmoittaudu tällä lomakkeella: https://www.teho-osasto.fi/ilmoittautumiset/ sekä merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumasivulla. Huomaa, että pelkkä Facebook-ilmoittautuminen ei riitä. Muista ilmoittaa lomakkeella myös mahdollinen erikoisruokavalio. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ke 14.3.2018.

 

Vinkkejä esiintymiseen ja viestintään:
LinkedIn-koulutus ma 16.4. klo 15–19

Teho-osasto järjestää yhdessä Kinda Oy:n kanssa maanantaina 16.4.2018 klo 15.00-19.00 kaikille avoimen LinkedIn-koulutuspäivän.

Kouluttajana toimii Kinda Oy:n viestintäkouluttaja Pauliina Mäkelä. Hän on erikoistunut mm. sosiaalisen median, viestinnän, osaamisen hallinnan, yhteisömanageroinnin, liveraportoinnin ja mediakasvatuksen alueilla. Hän on kouluttanut ja konsultoinut Kinda Oy:n kautta vuodesta 2010 lähtien ympäri Suomen. Hänen LinkedIn-verkostonsa koko on yli 7 000 verkostokontaktia. Hänen CV:nsä ja yli 50 suosittelua sekä yli 10 100 taitosuositusta työuraltansa voi käydä katsomassa LinkedIn-palvelussa: http://fi.linkedin.com/in/pauliinamakela. Lisätietoa kouluttajasta voit lukea sivulta: https://kinda.fi/pauliina/.

Sisältö
LinkedIn-koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille perusteet, kuinka luoda ja säännöllisesti päivittää oma LinkedIn-profiili, verkostoitua, aloittaa sisällöntuotanto jakamalla ammatillista sisältöä päivityksinä ja LinkedIn-artikkeleina, osallistua kommentoimalla asiantuntijoiden välisiin keskusteluihin ja luoda yritykselle LinkedIn-sivu sekä tehdä LinkedIn-sivulle sisältöä.

Ota mukaan läppäri, läppärin virtajohto, läppärillä tai paperilla omat tietosi koulutustaustastasi, työkokemuksestasi, selkeä kasvoprofiilikuva ja kansikuva sekä avoin mieli.

Hinta
Koulutuksen hinta on 89 € + ALV 24 %, yhteensä 110,36 €. Teho-osaston Tehohoito- ja Sarjahoito-jäsenille sekä Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille hinta on 80,10 € + ALV 24 %, yhteensä 99,32 €. Hintaan sisältyy kahvi/tee ja pientä naposteltavaa koulutuksen lomassa.

lmoittautuminen
Ilmoittaudu tällä lomakkeella: https://www.teho-osasto.fi/ilmoittautumiset/ sekä merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumasivulla. Muista ilmoittaa lomakkeella myös mahdollinen erikoisruokavalio. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ma 9.4.2018.

Vuosi vauhtiin raha-asioilla!

Aito Säästöpankilla ja inspiroivia työtiloja tarjoavalla Teho-osastolla on ilo kutsua sinut yrittäjäbrunssille torstaina 18.1. klo 8.00–9.30 Teho-osaston tiloihin (Sairaalankatu 5–7 B1, 33100 Tampere)!

Runsaan aamiaisen lisäksi tarjolla on ajankohtaista tietoa
säästämisestä ja sijoittamisesta pienyrittäjänä. Tilaisuudessa pääset myös tutustumaan Teho-osaston yksinyrittäjille, läppärikulkureille ja luoville sieluille sopiviin yhteisöllisiin työtiloihin.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille yrittäjille sekä yrityspäättäjille.
Ilmoittaudu viimeistään ensi viikon tiistai-aamuna (16.1.) osoitteessa bit.ly/pienyrittajabrunssi.

Nähdään Teho-osastolla!

PS. Muistathan Teho-osaston Tehostartit maanantai-aamuisin yhdeksältä ja Hannan vetämän keskiviikkoisen kehonhuoltotunnin yhdeltätoista. Lisätietoja Facebookista.

 

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko kuulla lisää jäsenyyksistämme, tapahtumistamme ja tiloistamme tai tulla tutustumaan paikan päälle? Ota yhteyttä meihin!