18.4.2018 Teho-osasto

Kevättä somessa

Tässä uutiskirjeessä tunnelmia Teho-osaston tapahtumista, joissa opiskeltiin some-videointia, kuvitettiin ajatuksia ja laitettiin Linkedin-profiilit kuntoon. Kirsikkana kakussa paljastamme toukokuun tulevat tapahtumamme.

Testissä some- ja tapahtuma-assistentin pesti, osa 2

Edellisestä uutiskirjeestä on nyt kulunut noin kuukausi, samoin allekirjoittaneella on nyt takana reilu kuukausi Tehiksen työkokeilijana. Aika on kulunut tosi nopeasti, ja tekemistä on riittänyt. Sen lisäksi, että olen päivittänyt ja päivitän Facebookiin ja Instagramiin sekä Twitteriin ja Linkediniin tapahtumatietoja ja kaikkea mahdollista, on ohjelmassa ollut tietysti myös tapahtumien järjestämistä ja muuta mielenkiintoista.

Videotehdas-somevideovalmennus järjestettiin Teho-osaston tiloissa 21. maaliskuuta. Itse en valitettavasti silloin päässyt paikalle, mutta positiivisena laiskanläksynä pääsen osallistumaan kyseisen valmennuksen verkkoversioon.

Tässä valmistellaan Videotehdas-koulutuksessa kuvattua kokkausvideota.
Kuva: Sanna Seiko Salo

Pääsiäisarvontaa ja sisustushommia

Pääsiäisen aikaan järjestimme Facebookissa ja Instagramissa pääsiäismunajahdin. Munajahdin varjolla pääsin vähän hiomaan ja testailemaan kuvankäsittely- sekä videoeditointitaitojani ja muutenkin leikkimään taiteilijaa. Jahtiin ja pääsiäiseen liittyvät julkaisut keräsivät mukavasti tykkäyksiä ja kommentteja. Kommentoijien kesken arvotun palkinnon voitti Maarit K. Tampereelta. Postaukset löytyvät edelleen some-kanavistamme #tehispääsiäinen-tägillä varustettuna. Kiitos kaikille osallistujille!

Vielä ennen keskiviikon Visuaalisen ajattelun afterworkia, pääsin tiistaina ripustamaan Heräämön ihanat uudet verhot. Täytyi tosin pyytää isännöitsijältä vähän normaalia korkeammat tikkaat lainaan, kun näissä ihanan korkeissa huoneissa verhotangot ovat kolmen metrin korkeudessa!

Piirron verran parempaa

Keskiviikkona Teho-osaston vierailevana tähtenä oli Johanna Vuorenmaa yhden naisen Hehku visual -toimistostaan. Afterworkissa Johanna johdatteli meidät osallistujat matkalle visuaalisen ajattelun maailmaan. Parin tunnin intensiivisen session aikana opimme yksinkertaista piirtämistekniikkaa ja asioiden visuaalista kiteyttämistä, joita voi itse kukin jatkossa hyödyntää vaikkapa viestinnässä tai muistiinpanojen tukena.

Koulutuksessa kaikki osallistujat pääsivät piirtämään sekä harjoituksia että kertomaan omia tarinoitaan piirtäen. Itse en ole pitkään aikaan piirtänyt sellaisella innolla ja keskittymisellä kuin keskiviikkona! Oli suorastaan terapeuttinen kokemus. Kaikki muutkin selvästi nauttivat sekä piirtämisestä, Tehiksen tiloista että loistavista tarjoiluista.

Elinalle kiitos ihanasta Mariannejuustokakusta, jonka reseptiä moni kyseli ja se löytyy K-ruoka.fi-sivuilta.

Some-verkostoitumisen ABC

Maanantaina Tehiksellä päästiin tutustumaan LinkedInin saloihin, kun videotykin äärellä meitä aiheessa opasti Kinda Oy:n Pauliina Mäkelä. Pauliinaa on sanottu Suomen Twitter-kuningattareksi ja kilteimmäksi (‘kindest’) some-valmentajaksi. Pelkästään LinkedInissä Pauliinalla on yli 7500 seuraajaa, joten hän todellakin elää kuten opettaa.

Koulutuksessa opimme muun muassa “kun annan, niin saan” ja “mitä karumpi, sitä parempi”. Ensimmäisessä on monelle vaatimattomalle suomalaiselle paljon nieltävää – että pitäisi vaan pyyteettömästi kehua ja suositella tuntemattomia tyyppejä. Pauliinan mukaan kehuminen ja suositteleminen LinkedInissä kannattaa.

Sen sijaan karujen ja yksinkertaisten päivitysten tekeminen tuntuu meikäläisen makuun itsestäänselvältä, mutta ei kuitenkaan ole sitä. LinkedInissä, toisin kuin monessa muussa some-kanavassa, pelkkä teksti voi toimia. Ja ne linkit on sitten suositeltavaa laittaa kommentti-kenttään.

Pauliina Mäkelän Linkedin-opissa Taina, Reetta, Piia, Maritta, Hanni ja Mirella.

Teho-osastolla tapahtuu

Lisää mahtavia ja voimaannuttavia tapahtumia on luvassa jatkossakin. Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, ja olet ohituskaistalla kohti uutta luovempaa, tehokkaampaa ja verkostoituneempaa minääsi!

Tapahtumien tarkat tiedot ja ilmoittautumisohjeet sekä hyödylliset linkit löytyvät kätevästi Facebook-sivuiltamme. Ilmoittautua voi myös suoraan nettisivujemme kautta.

Huhtikuu

Maanantaina 23.4. klo 9.00 alkaen Hierontapäivä

Onko hartianseutu aaltopeltiä ja selkä kuin rautakanki? Nyt on mahdollisuus hoidattaa jumit pois Teho-osastolla! Koulutettu hieroja Tiia Manninen saapuu koko päiväksi Teho-osaston Heräämöön huoltamaan läppäriduunareita.

Lisätietoja Facebook-sivuiltamme.

Toukokuu

Torstaina 3.5. klo 17.00 Vapauta mielesi voima!

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 27.4.2018. Ilmoittaudu tästä.

Vapauta mielesi voima! on valmennus oman mielen toiminnasta, johtamisesta ja hyödyntämisestä. Valmennus auttaa ymmärtämään syvemmin, miten mieli toimii ja miten siihen voi myönteisellä tavalla vaikuttaa. Se antaa konkreettiset henkisen hyvinvoinnin välineet, jotka auttavat löytämään voimavarat, mahdollisuudet ja potentiaalin kohti omaa tavoitetta.

Kouluttajana toimii mentalisti ja mielen valmentaja Jenni Sofia. Hänen tavoitteenaan on valmentaa yksilöitä ja yrityksiä kohti parempaa henkistä suorituskykyä, omaa tavoitetta ja menestystä!

Jennistä voit lukea lisää hänen Facebook– tai web-sivuiltaan.

Lisätietoja mielenhallintatapahtuman Facebook-sivulla.

Torstaina 17.5. klo 17.00 Innostu ajanhallinnasta -työpaja

Työpaja tarjoaa ajattelemisen aihetta ja ratkaisuja oman arjen parempaan organisointiin. Tarkoituksena on opetella oman työn organisointia siten, että tärkeimmille ja iloa tuottaville tehtäville sekä tekemättömyydelle jäisi enemmän aikaa.

Vielä ennen kesää luvassa on myös rentouttavaa hierontaa ja ehkä joku yllätystempauskin. Kannattaa pysytellä kanavilla!

Kevätterveisin Teho-osaston some- ja tapahtuma-assistentti Kirsi