5.6.2019 Teho-osasto

Osa 4: Crazy Town Tampere

Tämä blogikirjoitus jatkaa sarjaa “Kaikki mitä olet halunnut tietää yhteisöllisistä työtiloista”.

”Jyväskylä on varsinainen crazy town!”

Haastattelin Crazy Townin myyntijohtajaa ja Tampereen yhteisön vetäjää Timo Lahtea coworking-ketjun Tampereen toimipisteessä.

Crazy Townin ovat perustaneet Tiimiakatemian opiskelijat Jyväskylässä vuonna 2003, ja se on siten Suomen vanhin yritysyhteisö. Hauskan nimensä kyseinen ensimmäinen toimipiste sai Timo Lahden mukaan avajaisissa. Siellä oli ilmeisesti aikamoinen meno ja pöhinä päällä, ja tilaisuuteen kutsutut Tiimiakatemian opettajat olivatkin todenneet Jyväskylän olevan varsinainen crazy town.

Vahvuutena kansainvälisyys

Timo Lahden mukaan Crazy Townin erottaa toimistohotelleista yhteisöllisyys, oman vastuun ottaminen tiloista ja käytöksestä.

“Ei oo respaa eikä tällaista hoitamassa juttuja, vaan täytyy itse pitää huolta monenlaisista asioista, esim. kahvin keitosta”, Lahti kuvailee.

Crazy Town erottuu Timon mielestä muista coworking-tiloista ennen kaikkea hyvillä kansainvälisillä verkostoillaan. Tukevat suhteet ulkomaailmaan ja kansainvälisiin sijoittajiin mahdollistavat sen, että Crazy Townilla pystytään auttamaan kansainvälisille markkinoille pyrkiviä yrityksiä.

”Meillä on jäätävät suhteet ulkomaille ja kansainvälisiin rahoittajainstituutteihin. Tallissa myös Vesterbacka.”

Verkostoitujille

Timo Lahti suosittelee Crazy Townia sellaisille yrittäjille ja yrityksille, jotka haluavat verkostoitua ja ymmärtävät, että ”yhdessä on enemmän kuin yksin”. Toisaalta kovin salaista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille yhteisöllinen työskentely ei ehkä ole sopivin ratkaisu.

Tiloihin voi periaatteessa kävellä suoraan sisään tutustumaan. Kannattaa kuitenkin soittaa ensin joko Timolle tai hänen kollegalleen Kati Vasellille, sillä Crazy Townin tiloihin pääsevät yleensä ainoastaan jäsenet.

Mikä on lempipaikkasi tiloissanne? “Tilan keskellä oleva lava-alue, se on meidän hermokeskus, sydän – suurimmat diilit on tehty siinä.”

Mikä on lempipaikkasi tiloissanne? “Tilan keskellä oleva lava-alue, se on meidän hermokeskus, sydän – suurimmat diilit on tehty siinä.”

Automaattisen kulunseurannan ansiosta tiloissa ei tarvita vastaanottoa, ja toisaalta näin varmistetaan, ettei tiloissa liiku vieraita.

Työskentelyä voi halutessaan testata päivän ajan, mutta varsinaista päiväpassia Crazy Townilla ei ole. Tarvittaessa harvakseltaan työtilaa tarvitsevat asiakkaat ohjataan Teho-osastolle.

 

Crazy Townin jäsenyrityksen Myynnin Maailman viestinnän asiantuntija Emilia Hiipakka vastaa:

Kenelle suosittelisit Crazy Townia?

“Pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka saavat synergiaetua. Tässä on esimerkiksi Pakettikaupan helppo tulla koputtamaan ovea ja pyytämään apua markkinoinnissa. Tyypillisesti tietoa jaetaan, ei pantata.”

Mikä on lempipaikkasi Crazy Townilla?

“Oma työpöytä, sinne on aina mukava tulla. Parhaat työkengät: reinot, villasukat vai terveyssandaalit? Siltä väliltä rennolla meiningillä, kunhan ei korkokengät”.

 

Kirsi / Teho-osasto